16.4.2013

Kukkia, kukkia !

























Kevät saapuu varmasti, mutta älyttömän hitaasti. Ja kun kerta kukista ei voi vielä ulkona nauttia, olen ryhtynyt tehtailemaan niitä kotonani. Muhammed menee vuoren luo ja niin poispäin...
Paperikukkaohjeita on maailma pullollaan. Niitä löytyy helppoja ja älyttömän vaikeita, mutta nyt esittelen superyksinkertaisen silkkipaperimallin. Näitä voi käyttää esimerkiksi kattauksessa, kuten ylläolevasta kuvasta näkyy.


 Kaikki lähtee siitä, että leikkaat samankokoisia silkkipapereita päällekkäin. Tässä taitaa olla 10 paperia pinossa ja palat ovat aika pieniä, joten kukasta tuli todella tiivis. Se sopii kattauskukalle oikein hyvin, mutta papereiden määrää voi vapaasti varioida kukan halutun koon ja tiheyden mukaan.
 Tee paperipinoon haitaritaitos kauttaaltaan.












 Sido paketti kiinni narulla.
Ja pyöristä reunat saksilla terälehtien muotoon. Voit leikata jo tässä vaiheessa narunpätkät irti, ellet aio ripustaa tai kiinnittää kukkaasi mihinkään.
Käännä "paketti" sivuttain ja ala kerros kerrokselta avaamaan lehtiä vetämällä niitä yksitellen irti toisistaan ja painelemalla niitä kohti keskustaa.
...kunnes kukkasi näyttää tältä.
Jos haluat luoda pallomaisen efektin, hapsuta ja avaa lopuksi vielä toiseltakin puolelta "terälehtiä" auki.











Alun kattauksen luomiseen, sido vielä narunpätkät taitellun lautasliinan ympärille.














 Ihanaa kevään odotusta itse kullekin !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pin It button on image hover