23.5.2013

Jättiruusu kreppipaperista



Martha Stewart on julkaissut loistavan jättiruusuohjeen ilmaiseksi printattavine mallikaavoineen. Tein tämän kyseisen ruusun äidilleni osana hänen äitienpäivälahjaansa ja ajattelin jakaa oman versioni myös teidän kanssanne. En ole tehnyt ohjeisiin mitään supersuuria muutoksia (vähän vain jotain lehtiin jne), joten en edes yritä väittää sitä omakseni. Olen kuitenkin suomentanut ja kuvannut kaikki vaiheet, ja lisännyt sinne tänne omia vinkkejäni, joista itse hyödyin ruusua tehdessäni. Toivottavasti tästä on hyötyä :). Prosessi on valehtelematta aika pitkä, eikä sovellu kärsimättömille, mutta tulos on todellakin ajan arvoinen!

Päätin kokeilla nyt vaiheiden laittamista isoina kuvina, joten postauksesta tulee todella pitkä, mutta toivottavasti myös selkeämpi.
Tekstit on aina kuvien alla.



Tarvitset: vihreää ja vaaleanpunaista (tai minkä värisen ruusun nyt haluatkaan tehdä, esim. valkoinen, keltainen ja punainen ovat mainioita vaihtoehtoja) floristikreppipaperia (eli paksua kreppipaperia, saa esim. hobbypointista), kolme paperipäällysteistä kukkakeppiä, kukkateippiä, sakset ja pyöreäreunaisen kynän (HUOM! puuttuu kuvasta). Lisäksi voit halutessasi käyttää Marthan tekemää kaavaa, mutta itse en siihen kehottaisi. Saat paljon luonnollisemman näköisen lopputuloksen, kun teet terälehdistä erikokosia ja -mallisia. Jos kuitenkin päädyt käyttämään Marthan kaavaa, niin muistathan suurentaa sen 200% ennen tulostamista.


1. Leikkaa floristikreppipaperista sydän- ja suippomallisia ruusun terälehtiä. Kuten sanottu, voit käyttää Marthan kaavaa, mutta suosittelen tekemään terälehdet itse vapaalla kädellä. Ruususta tulee eläväisempi niin. Älä siis pelkää tehdä terälehdistä erikokosia ja -mallisia. Huomaat kuvasta, kuinka suuriakin eroja niillä voi keskenään olla. Tein 7 suippomallista ja 15 sydänmallista terälehteä.
TÄRKEÄÄ: pidä huoli siitä, että kreppipaperin uurteet ovat pituussuunnassa.


2. Venytä KAIKKI terälehdet, sekä sydän- että suippomalliset, vetämällä reunoista. Terälehdet menevät karrelle.


3. Pyörrä terälehtien päädyt rullaamalla ne pyöreäreunaista kynää vasten ja pitämällä niitä hetken paikoillaan.


4. Sydänmallisissa terälehdissä pyörrä kummatkin sydämen pyöreät päät erikseen.


5. Tässä vaiheessa on aika tehdä kukille varsi. Pyöritä kolme kukkakeppiä yhteen kukkateipillä. Muista venyttää teippiä, että se liimaantuu kunnolla. Molemmissa päädyissä pyöritä teippiä monta kertaa kukkakeppien ympäri varmistaaksesi pidon. 


6. Aloita ruusunkukan tekeminen asettelemalla yksi suippokärkinen terälehti varren pään ympärille. Teippaa se kukkateipillä kiinni varteen.


7. Jatka teippaamalla suippokärkiset terälehdet yksitellen varteen kiinni kuvan osoittamalla tavalla. Voit halutessasi asettaa myös kaksi kerrallaan ja teipata ne sitten yhdessä kiinni.


8. Jatka lisäämällä yksitellen sydänmallisia terälehtiä, taas teipaten ne aina varteen kiinni. Muista jatkaa teippaamista aina reippaasti alaspäin, niin etteivät terälehdet lähde valumaan vartta alas.


9. Lopeta, kun olet tyytyväinen.


10. Sitten on aika tehdä kukan verhiö vihreästä kreppipaperista. Ota mallia Marthan kaavasta tai käytä sitä suoraan.


11. Käännä ruusu alaspäin.


12. Lisää verhiö ruusunkukan alapuolelle teipillä.


13. Sitten enää lehdet! Leikkaa lehden muotoiset palat ensin vihreästä kreppipaperista. Pidä taas huolta, että kreppipaperin juovat menevät pystysuunnassa lehtiin nähden.


14. Pyöristä lehtien molemmat päät kuten terälehtien päät aiemmin, käyttäen avuksi pyöreäreunaista kynää.


15. Tässä kuva siitä, miltä lehden pitäisi näyttää kiertämisen jälkeen.


16. Taita lehden alapääty kuvan osoittamalla tavalla


16. Tästä sama vielä ylhäältäpäin kuvattuna. Taitoksen pitäisi yltää ihan melkein ylös saakka.
Tee sama myös toiselle lehdelle


17. Teippaa lehdet varteen kiinni ja olet valmis!!






Tämä on mielestäni aivan ihana ohje, vaikka postauksesta tulikin aivan järjettömän pitkä!
Rakastan näitä jättikreppiruusuja, joita voi käyttää hienoina sisustuselementteinä. Näistä tulisi myös erittäin kaunis ja persoonallinen ylioppilaslahja. Itse ainakin arvostaisin tällaista kestävää yo-kukkaa ja luulen, että niin moni muukin.



5 kommenttia :

  1. Tosi ihana..teen iltapäiväkerholaisten kanssa äideille.

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon! Ihana kuulla, että ohjeesta oli hyötyä :)

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana ruusu ja kokoa voi muunnella tarpeen mukaan. Kiitos! tv. Lissu

    VastaaPoista
  4. Ihana! Voi käyttää "hääkimppuruusuina". Mikäli joku jaksaa värkätä...

    VastaaPoista

Pin It button on image hover